Očajan otac ne može pratiti bolesno dijete u Sloveniju na liječenje: Ne pomaže ni negativan test

Roditelje bolesnog djeteta kojeg su trebali odvesti u ponedjeljak na trotjednu zdravstvenu terapiju u Sloveniju zaprepastila je odluka prema kojoj otac djeteta, inače hrvatski državljanin, mora u 14-dnevnu samoizolaciju dok dijete i majka, koji oboje imaju i slovensko državljanstvo, ne moraju, piše Večernji.

Slovensko veleposlanstvo u Zagrebu kazalo mu je da u njegovom slučaju kao hrvatskom državljaninu neće uvažiti ni negativni PCR test na koronavirus, već samo ako se u Sloveniji podvrgne 14-dnevnoj samoizolaciji – potvrdio je za Novi list Riječanin koji je trebao dijete autom odvesti na terapijski tretman i prijaviti boravak tijekom liječenja.

Otac je za samoizolaciju kojoj bi trebao biti podvrgnut saznao kad se u slovenskom veleposlanstvu raspitivao za detalje ulaska i boravka u zemlji s obzirom na pooštreni režim i činjenicu da je Slovenija Hrvatsku stavila na žutu listu opasnosti od zaraze koronavirusom.

Naime, prema odluci slovenske vlade, otac je trebao ući u kategoriju izuzetaka od karantene s obzirom na to da su razlozi ulaska u Sloveniju zdravstvene prirode, a takav izuzetak ide uz obavezno predočavanje negativnog testa na koronavirus ne starijeg od 36 sati. Zdravstveni razlog je njegovo bolesno dijete koje zahtjeva pratnju odraslih s obzirom na to da mora provesti tri tjedna na liječenju.

Facebook Komentari