Motovun Film Festival otvoren je uz distancu, maske i rakiju

Ovogodišnje izdanje Motovun Film Festivala daleko je od onog standardnog, ali filmski će naslovi ‘živjeti’. U večernjim satima četvrtka upriličena je jedina projekcija ovog ljeta koja će biti u tom istarskom gradiću, no festival će ipak dalje, pišu 24sata.

‘Motovun putuje’ naziv je zamjenske manifestacije, koja će tijekom ovog neobičnog ljeta ponuditi alternativu uobičajenom festivalu, koji je kroz nekoliko dana redovito boravio na jednoj lokaciji, nekadašnjoj rimskoj utvrdi na vrhu strmog brežuljka.

Cjelokupni festival morao je biti odgođen za neka bolja vremena. Rizik od širenja virusa ipak je bio prevelik, no sinoćnja je večer u Motovunu, uz sve propisane mjere zaštite, podsjetila na stare dane.

Gledalište je bilo ograničenog kapaciteta, razmak nužan, a protiv virusa se ‘borilo’ i rakijom dobrodošlice. Uslijedila je pretpremijera filma “Tereza37”, redatelja Danila Šerbedžije i scenarističkog debija glumice Lane Barić, a Motovun Film Festival putuje dalje izdvojenim projekcijama po zemlji.

Facebook Komentari