Kilometarske kolone prema moru, čep na Lučkom i Demerju

Na naplatnim kućicama na ulazu i izlazu iz Zagreba kilometarske su kolone, koje se protežu sve do zagrebačke obilaznice iz svih smjerova, iz smjera Jankomira i Buzina. Iako su takve kolone prijašnjih godina znale biti i duže, obzirom na lošiju sezonu zbog korona virusa, današnje gužve nagovješćuju da bi ovo mogao biti udarni vikend i da će se na Jadranu tražiti mjesto više po plažama, pišu 24sata.

HAK navodi da su kolone na Lučkom i Demerju dulje i od tri kilometra.

HAK upozorava da je pojačan promet na važnijim cestama osobito na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, A7 Rupa-Diračje, Istarskom ipsilonu, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Krčkom mostu, na prilazima turističkih središta duž obale, pojedinim graničnim prijelazima te trajektnim lukama i pristaništima.

Moguće su poteškoće u prometu, povremeni zastoji i vožnja u koloni na pojedinim dionicama autocesta te na dionicama cesta na kojima se vozi uz privremenu regulaciju prometa.

Također upozoravaju na veliku gustoću prometa između Zagreba i Bosiljeva u oba smjera.

HAK gužve očekuje i tijekom vikenda, s obzirom na prijelazno vrijeme sa srpnja na kolovoz.

Na graničnim prijelazima sa Slovenijom i Mađarskom, tijekom jutra već su zabilježena čekanja, a tako će biti i u subotu 1. kolovoza. Tijekom cijele subote očekuje se vrlo gust promet u smjeru juga, ali i unutrašnjosti.

Često zastoji, zaustavljanja i vrlo gust promet mogući su na autocestama A1 i A6 između naplatne postaje Lučko i čvora Bosiljevo 2 u smjeru mora, pred naplatom Demerje i Lučko na izlasku prema Zagrebu, zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera čvora Jankomir i Buzin u smjeru naplate Lučko uz duža čekanja.

Gužva se očekuje i na Istarskom ipsilonu (A8 i A9), u smjeru graničnih prijelaza Kaštel i Plovanija, kao i na graničnim prijelazima sa Slovenijom te Bosnom i Hercegovinom.

Gust promet moguć je i duž Jadranske magistrale (DC8) u blizini turističkih središta te na Krčkom mostu i u lukama Zadar i Split.

Facebook Komentari