Božinović: SDSS u Kninu na obljetnici Oluje na tragu je poruka Ante Gotovine

Potpredsjednik Vlade Davor Božinović kazao je da nije bilo nikakvih uvjeta jedni drugima između HDZ-a i SDSS-a oko dolaska na obljetnicu Oluje u Knin, odnosno na obljetnicu ratnog zločina u Gruborima.

“Ovo su prevažni događaji da bismo postavljali uvjete. Kroz posljednje četiri godine vodili smo teme vezane uz Domovinski rat, vodili smo i druge, vodit ćemo i dalje. Tomo Medved ići će na mjesto gdje su poginuli civili, ne samo kao potpredsjednik Vlade i ministar branitelja”, rekao je Božinović za RTL.

Na izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Božinović se nije previše osvrtao.

“Hrvatska je demokratska država, koja je ostvarila sve svoje nacionalne ciljeve, oslobodila teritorij od agresije koja se vodila iz Beograda. Postala je NATO i EU članica te sigurno da kad bi netko mislio što i Vučić, sigurno bismo bili na marginama, a ne upravo završili predsjedanje Vijećem EU-a”, komentirao je ministar i potpredsjednik.

Na pitanje hoće li možda Milorad Pupovac ove godine biti u Rači, Božinović je reportera RTL-a uputio da to pita Pupovca:

“Bitno je da svi koji se krećemo raznim putevima da se na njima susretnemo, a ne da se razdvajamo. Ne znam hoće li biti problem njegov odlazak u Raču.”

Reporter ga je podsjetio da je Ante Gotovina ne tako davno poručio da se svi skupa trebamo okrenuti budućnosti, pa ga je zanimalo i je li ovakva politika na tom tragu.

“To ćemo vidjeti, general Gotovina davao je konzistentne poruke na tom tragu i mislim da Hrvatska sa svime što radi ima svoju budućnost”, kazao je Božinović i dodao da Gotovina “ima prepoznatljive političke stavove” po tom pitanju.

Facebook Komentari