Bandić dao Sedlaru 242.000 kn za snimanje filma o potresu?!

Čak 242.000,00 kuna javnog novca isplatit će Milan Bandić tvrtki Oluja film Jakova Sedlara za produkciju dokumentarnog filma ‘Zagreb 2020 – prije i poslije potresa’, objavili su na Facebook stranici Strah od Slobode, pišu 24sata.

Iz Oluja filma poslali su i objašnjenje:

Tvrtka Oluja film j.d.o.o. obratila se Gradu Zagrebu s prijedlogom za suradnju na izradi dokumentarnog filma „Zagreb 2020- prije i poslije potresa“. Predloženi Film uključuje predprodukciju, produkciju i postprodukciju, a koristio bi se u humanitarnim akcijama, prijavama za EU projekte i sl, ali i u promotivnim aktivnostima sa svrhom ponovnog aktiviranja turističkog prometa u Gradu Zagrebu.

Cilj projekta je dokumentirati posljedice koje je 22. ožujka 2020. godine uzrokovao razorni potres u Zagrebu, kada su uništeni mnogi obiteljski domovi, crkve, muzeji i druge građevine u Zagrebu i okolic,i a samim filmom dodatno informirati i senzibilizirati javnost. U potresu je najteže pogođeno središte grada, oštetivši kulturno-povijesnu graditeljsku baštinu grada Zagreba, a među ostalim, oštećen je južni toranj Zagrebačke katedrale. Filmom će biti obuhvaćeni ključni kadrovi Zagreba prije potresa, sa svim detaljima i ljepotama koje je Zagreb nudio, kao i kadrovi potresa koji je Zagreb tragično vratio unatrag.

Imajući na umu činjenicu da su posljedice virusa Covid-19 i potresa značajno usporile gospodarski oporavak Zagreba i spriječile dosadašnji turistički rast prometa, u projekt je uključena i Turistička zajednica grada Zagreba, koja će izrađeni film moći koristiti u promotivne turističke svrhe.

Podsjetimo, nedavno se otkrilo kako je Sveučilište u Zagrebu za film ‘Hrvatske sportske legende’ Sedlaru isplatilo gotovo 275.000,00 kuna, a od Grada Zagreba je prema dostupnim podacima u više navrata dobivao sredstva. Zadnji put u listopadu prošle godine, kada je za film ‘Monsignor’ dobio 100.000,00 kn.

Facebook Komentari