Vlakovi iz Praga za Rijeku voze mjesec dana, Česi otkrili prve brojke: Ovako nešto ne pamtimo

Ilustracija

Tko riskira, taj profitira! Ta poznata uzrečica svakako vrijedi za češku agenciju RegioJet koja je usred koronakrize ‘izmislila’ vlak koji povezuje Češku i Hrvatsku, a rezultat te ideje je – 20.000 putnika i 50.000 prodanih karata u samo mjesec dana!

Naši najvjerniji turisti nisu nas iznevjerili ni u jeku najveće europske krize, štoviše, na kraju ispada da su se potpuno raspametili za hrvatskom obalom. U RegioJetu su već uoči prvog vlaka koji je iz Praga krenuo za Rijeku rekli da ovakvu navalu ne pamte, piše Jutarnji.

– Od osnutka kompanije ovo se nije dogodilo – rekli su iz agencije.

Od 30. lipnja i do 10. srpnja vlakovi iz Praga za Rijeku prometovali su triput tjedno, ali posljednjih 20 dana voze svakodnevno. Česi pišu da se jako mali broj turista zadržava u Rijeci, već da se autobusima prevoze do svih jadranskih destinacija – od Istre do Makarske.

Iz RegioJeta navode da prodaju od 600 do 1000 karata dnevno, te da je ukupan broj prodanih karata prešao brojku 50.000. Većina se prodaje u Češkoj, a desetak posto pada na Slovačku (vlak ide preko Bratislave).

Ovakav starinski način putovanja Česi su očito zavoljeli, tako da su iz agencije već počeli kovati planove za iduću sezonu. U svakom slučaju, posljednji vlak iz Rijeke za Prag planiran je tek 26. rujna, ali čini se, iduće godine se ‘ludnica’ nastavlja.

Facebook Komentari