Sletio u provaliju duboku 200 metara: Da je potonuo dublje u jezero, ne znam bi li preživio

Članovi Hrvatske gorske službe spašavanja u srijedu ujutro sudjelovali su u akciji spašavanja unesrećenog vozača iz automobila koje je sletjelo u jezero Peruća. Dojava im je oko 10 sati stigla od sinjske policije, a na teren su izašli spasitelji HGSS Stanica Split – Ispostava Sinj, pišu 24sata.

Nesreća se dogodila kod naselja Dabar u općini Hrvace kada je osobno vozilo sletjelo s ceste u provaliju od 200-ak metara. Nakon što se nekoliko puta prevrnulo, završilo je u jezeru. Vozač je zadobio višestruke ozljede ali, kako se čini prema prvim informacijama, nije u životnoj opasnosti. Na mjestu nesreće, u trenutku dolaska HGSS-a, već su bili vatrogasci s dva vozila, policija te ekipa Hitne.

– Vozač je bio u vozilu, u tom prevrtanju nekako je završio na zadnjem sjedalu i nije mogao sam izaći. Da je auto potonuo metar dublje u jezero, nisam siguran da bi preživio. Rekao sam mu odmah: ‘Kad se oporavite možete odmah ići uplatiti sto misa Gospi Sinjskoj’. Automobil je bio neprepoznatljiv, nisam ni obratio pažnju koje je vozilo u pitanju, ali vidio sam da ga pola fali – kazao je Dalibor Cvitković iz HGSS-a koji je s još jednim kolegom izašao na teren.

Prema mjestu nesreće uputila su se još dvojica spašavatelja, ali s obzirom da je na terenu već bilo 10-ak vatrogasaca nije bilo potrebe za pojačanjem.

– Vatrogasci su već obavili dobar dio posla kad smo mi stigli. Stavili smo muškarca u nosila, takozvanu kadu, medicinski djelatnici su ga imobilizirali i iznijeli smo ga na cestu. Riječ je o muškarcu srednjih godina, bio je pri svijesti, ali pun ozljeda i porezotina po cijelom tijelu – kaže Cvitković. Vozač je nakon izvlačenja hitno prebačen u splitsku bolnicu.

Kako se doznaje, automobil su primijetili prolaznici koji u prvi mah nisu bili sigurni je li riječ o olupini ili nesreći. Srećom, odmah su pozvali policiju jer je pitanje bi li muškarac preživio. Voda je opasno nadirala u vozilo, a muškarac je pri izvlačenju bio vidno pothlađen.

Facebook Komentari