Remetinec dobiva plac, Središće igralište mora još malo pričekati

Izvor: N1

Remetinec dobiva tržnicu, problem nakupljanja oborinske vode na platou kod Mamutice će se bez odlaganja riješiti, a cijelo Središće postat će zona u kojoj se neće smjeti voziti iznad 30 kilometara na sat. Osnovna škola u Brezovici, pak, dobit će dvoranu, a gradit će se ondje i dječji vrtić. Škola bi usto za koju godinu trebala niknuti i u Čulincu u Donjoj Dubravi, piše Večernji.

Obećanja su to što ih je ovih dana dijelio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je nakon parlamentarnih izbora krenuo u hodočašće po četvrtima metropole. Dosad je obišao južni dio Trešnjevke, Podsljeme, Brezovicu, Stenjevec te obje četvrti Novoga Zagreba, zapadnu i istočnu, a u svakoj je sa suradnicima prekontrolirao radove na otvorenim gradilištima, poput energetske obnove Osnovne škole Lučko, te usput primao “želje i pozdrave” stanovnika, najavljujući brojne buduće projekte.

Čelnici četvrti, pak, uvjeravaju nas da to nisu samo puste riječi, ističući da su se u nekim slučajevima stvari i pokrenule. Tako se, primjerice, u Novom Zagrebu zapad ubrzano radi na projektiranju tržnice koja će se smjestiti u zgradi trgovine Union u Remetinečkom gaju.

– U podrumu će biti parkiralište, prizemlje zgrade rezervirano je za plac, a na katu će se nalaziti prostorije mjesnog odbora. Mi smo platili projektiranje, a dio novca za gradnju dat će Holding – kaže šef četvrti Jadranko Baturić, dodajući da su pri obilasku te na kavi nakon njega “pali” i dogovori za još neke projekte. Ide se, navodi, u potpuno preuređenje Parka Dinka Fija, a na licu mjesta riješio se i problem koji se povlači godinama, deponij zaplijenjenih automobila koji se nalazi pokraj policijske postaje u Remetincu i nagrđuje vizuru kvarta.

– Grad će osigurati prostor na Velesajmu na kojem bi se oni skladištili – objašnjava Baturić. Ipak, o kroničnim komunalnim problemima u četvrti, poput sanacije vodovodnih cijevi koje često pucaju ili kanalizacije koja muči stanovnike Botinca, odgovara, nije se raspravljalo. Stvari su se nakon Bandićeva posjeta počele rješavati i u Novom Zagrebu-istok jer su samo nekoliko dana poslije, kaže predsjednik Vijeća gradske četvrti Milenko Arapović, stigli nalozi da se hitno odredi lokacija na kojoj će se smjestiti spomen-obilježje braniteljima iz Središća, kao i da se osmisli kako će se urediti zelena površina oko Stonske ulice. Dogovoreno je i da će djelatnici Vodoopskrbe i odvodnje svaki mjesec dolaziti u Mamuticu te čistiti začepljene kanalice na kojima se nakuplja kišnica.

Što se tiče uređenja polivalentnog igrališta za nogomet, košarku i stolni tenis u Središću te realizacije ideje da se kroz taj kvart vozi maksimalno 30 kilometara na sat, što je Bandić također obećao, s tim će se projektima, odgovara također šef četvrti, najvjerojatnije morati malo pričekati. – U sklopu rebalansa gradske blagajne proračun četvrti srezan je za dva milijuna kuna. Tako da ne znam hoćemo li to moći izvesti ove godine. A za prometnu situaciju radi se studija – ističe Arapović. Nije pretjerano optimističan ni Milan Draženović, predsjednik Vijeća četvrti Donja Dubrava, koji kaže da će rješavanje imovinskih pitanja vezanih za parcelu na kojoj bi trebala niknuti škola u Čulincu zasigurno potrajati još godinama.

Facebook Komentari