Na ulicama plaču i pjevaju, a Oliverovi stihovi mogu se čuti na trajektu i u svim kafićima

Vela Luka živi za Olivera. Njegove pjesme pjevaju se na trajektu, u kafiću,sa kantuna čuju se njegovi bezvremenski hitovi. Oliverova supruga Vesna, Nina Badrić, Petar Grašo, Tedi Spalato i mnogi drugi okupili su se na kavi uoči večerašnjeg nastupa kako bi finalizirali dogovore oko koncerta ‘Trag u beskraju’, pišu 24sata.

U četvrtak je u Vela Luci na redu nastup mladih snaga, koje je, kako nam je rekla Vesna, Oliver uvijek rado podržavao. Na koncertu ‘Evo mene među moje’ nastupaju Mia Dimšić, Vinko Ćemeraš, Albina Grčić, Marko Kutlić…

Prije nekoliko dana otvorena je i izložba ‘Oliver u Luci/Luka u Oliveru’ autorice Rade Dragojević Ćosić, koja prikazuje glazbenog velikana daleko od svjetala reflektora.

Tako na obiteljskim fotografijama, i fotografijama njegovih prijatelja i mještana imamo priliku vidjeti Olivera kako lovi ribe, u najintimnijim trenucima s unucima, kako pjeva s društvom… Jedan od njegovih najboljih prijatelja je i Vinko Barčot, autor njegovih hitova ‘Kad mi dođeš ti’, ‘Samo ti’, ‘Ti si meni sve’, ‘Samo s tobom sam upoznao ljubav’… Njih dvojica bili su nerazdvojni kad bi Oliver došao u Vela Luku, a to je bilo vrlo često jer to je bila njegova oaza mira. Vinko Barčot nastavio je tradiciju koju je imao s glazbenim velikanom, a to je odlazak u ribe.

– Sjetim se njega kad odem u ribe, teško mi je bez njega, ali tako je kako je. Ne mogu bez mora pa tako odem na pučinu – rekao je emotivni Barčot, koji je ulovom u nedjelju navečer počastio zvijezde koje su došle u Vela Luku, Tedija Spalata, Antu Gelu, glazbenu menadžericu Lidiju Samardžiju…

– Olivera poznajem valjda oduvijek, a intenzivnije smo se počeli družiti od sedamdesetih godina kad je počeo češće dolaziti u Velu Luku. Svirao sam tada u bendu Amfora, a on bi posjećivao svirke i družili bismo se. No pravo poznanstvo počelo je na moru. Obojica smo zaljubljenici u udičarenje pa smo se brzo našli sa štapovima na istom brodu. Bili smo tim, a pobjeđivao je onaj koji više uživa pa bi bilo neriješeno – rekao je Barčot.

Facebook Komentari