Kako se riješiti muha: Bezopasan trik, ne košta ništa, a tjera muhe bolje od insekticida

Jedva smo dočekali ljeto! Konačno možemo otvoriti sve prozore i propustiti svježi zrak i prirodnu svjetlost u prostor. Ali nažalost, taj potez ne može proći bez nepozvanih gostiju poput – muha. Čak i ako smo prozore prekrili zavjesama, lukava će muha pronaći put prema spavaćoj sobi i dnevnom boravku, i danima nas gnjaviti. Muhe su štetočine i jednom kad uđu u naš dom, mogu nas iritirati danima. Kako se riješiti muha bez upotrebe insekticida?

Odgovor na to pitanje je ovog tjedna ponudila MRS HINCH, koja je na Facebooku podijelila ovaj jednostavan trik, koji radi. Ideja nije nova, ali čini se da većina nije svjesna njene potencijalne moći, piše Jutarnji.

Inače, MRS HINCH je senzacija na društvenim mrežama i mnoge je nadahnula kada je riječ o čišćenju domova.

Sve što trebate je čista vrećica, poput vrećice za sendvič, malo vode i nekoliko sjajnih novčića.

Postupak je zaista jednostavan. Uzmite svoje čiste vrećice i napune ih otprilike do pola vodom. Zatim ubacite pet ili šest novčića i ispustite višak zraka. Nakon toga vrećicu čvrsto zavežite i odložite na prozorsku dasku ili objesite na prozor.

Kao što je u videu objašnjeno, muhe imaju složeni vid, što znači da stvari vide sasvim drugačije nego ljudi. Jednostavnu vrećicu ispunjenu vodom muha će doživjeti kao “beskrajno veliku vodu”, koju ne voli.

Dakle, voda i novčići stvaraju prizmu koja odražava boje i projicira sliku vode. Muhe ne vole vodu i ne vole boje koje nastaju od novčića. Vrećica ispunjena vodom muhi izgleda poput divovskog tijela vode u boji, pa odlaze.

Nedavni Facebook post generirao je preko 1,2K likova i 826 komentara.

“Djeluje, napravio sam to već drugu godinu. Stvarno djeluje”, napisao je jedan čitatelj.

“Prošlo 9 sati ujutro, a mi još nismo imali novih muha u kući, napisao je drugi.

Facebook Komentari