White prelomio: Gaethje će se boriti s Khabibom 24. listopada

Iza prvaka lake kategorije UFC-a Khabiba Nurmagomedova (31) je teško razdoblje u kojem se morao oprostiti od oca i trenera Abdulmanapa (57) koji je preminuo u Moskvi prije nešto više od tri tjedna. Vratio se Dagestanac treninzima, a poznato je i kad će opet ući u oktogon!

– Otac je bio njegov heroj, volio ga je i bili su jako povezani pa mu je bilo jako teško – rekao je Dana White pa dodao:

– Ali borit će se opet. Ta borba će se dogodtiti – Khabib protiv Gaethjea, 24. listopada!

Justin Gaethje (31) tako više ne mora iščekivati, jasno je da će imati priliku za ujedinjenje pojaseva lake kategorije. Podsjetimo, pojas je trebao napasti Tony Ferguson (36), ali zbog situacije s korona virusom je ‘orao’ i po peti put otkazao spomenutu borbu, a Tony je prihvatio meč protiv Gaethjea u kojem je izgubio sve, pišu 24sata.

Sudac je prekinuo meč u petoj rundi, a isprebijani Ferguson mogao je samo stisnuti ruku i poželjeti sreću nevjerojatnom Gaethjeu. Aktualni prvak posljednju je borbu odradio prije godinu dana protiv Dustina Poiriera (31), a pobijedio je gušenjem u trećoj rundi. Bit će to prva Khabibova borba bez oca u kutu, a spominje se kako bi mu možda to mogao biti i posljednji izlazak u kavez.

No, intrigira i činjenica da bi sa dvije pobjede karijeru mogao završiti sa impresivnih 30-0, a tko zna hoće li Khabib odoljeti tom izazovu ako pobijedi Gaethjea. Spominje se tu i povratak Georgesa St. Pierrea (39), ali i još jedan veliki revanš – onaj protiv Conora McGregora (32).

Facebook Komentari