VIDEO, FOTO Brutalno uhićenje čovjeka koji je Trnje spasio od poplave

Zagrepčanin Tihomir Blagus, čovjek kojeg je hrvatska javnost proglasila herojem nakon što je u petak, zbog poplava, provalio u ustavu Hrvatskih voda te otvorio odvodni kanal prema Savi, sljedeći dan je priveden.

Kako je policija danas objavila, 54-godišnjak nije uhićen zato što je provalio u ustavu kako bi spasio kvart od daljnjih poplava, već zato što je na očevidu “pod utjecajem alkohola… ometao policijske službenike te ih galameći vrijeđao, a u jednom trenutku krenuo je zamahivati rukama…”, prenosi Telegram.

Na profilu Facebook grupe Trnje – na posljednjoj liniji obrane objavljena fotografija koja prikazuje dosta brutalno uhićenje.

Ovako je izgledalo uhićenje našeg Tihomira. Noga na vratu??? Zar nismo nedavno vidjeli šta se u Americi desilo zbog sličnog policijskog postupka. Važno je za napomenuti TIHOMIR SE NIJE OPIRAO UHIĆENJU, i čemu onda ovakav postupak? Čemu lisice?, piše Trnje – na posljednjoj liniji obrane.

Osim slike, objavljen je i video koji je navodno snimio Blagus trenutak prije uhićenja. “Policija je dala izvještaj da je naš heroj Tihomir Blagus pijan vrijeđao policajce i da je zato priveden. No, objavljujemo snimku kako se sve to dogodilo i kako je to krenulo. Tihomir je snimao (na javnoj površini) policiju kako radi zapisnik zbog provale, to nije bio ni nekakav krim izvid. U jednom trenutku policajac ne dopušta snimanje i izbija i uzima Tihomiru mobitel iz ruke.”

Facebook Komentari