Ukrali pozlaćene krune s glava Gospe i Isusa u crkvi u Zadru

Čuo sam ljude kako u šoku gledaju kip Gospe Loretske i Isusa bez krune i komentiraju da ne mogu vjerovati. Samo skidanje krune s glave dok kip gledaš u oči je nevjerojatan, bio vjernik ili nevjernik. U svakom slučaju tužno. Molim svakog tko nešto zna o krađi kruna s kipova u crkvi da nam javi u Udrugu, rekao je Karlo Petani (22), predsjednik Udruge mladih Arbanasa te dodao da su provalnici pokušali obiti i mjesto gdje se drži euharistija, pišu 24sata.

Naime, u noći na ponedjeljak na Trgu Gospe Loretske u Zadru nepoznati počinitelj je provalio u crkvu odakle je otuđio novac i dvije pozlaćene krune.

Iz policije kažu da će materijalnu štetu naknadno utvrditi te da su kaznenu prijavu zbog teške krađe podnijeli državnom odvjetništvu protiv, za sad, nepoznatog počinitelja.

– Arbanasi koji su prije 295 godina došli sa Skadra predvođeni Vickom Zmajevićem govore mješavinom albanskog,talijanskog i hrvatskog jezika i na arbanaškom je zovemo Zonja jon, Gospa naša. Ona je naša zaštitnica i puno joj se vjernika zavjetovalo. Ovaj čin je šok i tuga za sve nas. Nadam se da će počinitelji ubrzo biti uhićeni, a krune vraćene – kaže Petani.

Facebook Komentari