Tužitelji u šoku: Talijan koji je snimao golu djecu u Rovinju može izići uz malu jamčevinu

U posljednjem u nizu slučajeva iskorištavanja djece za pornografiju koji su se proteklih desetak dana dogodili u rovinjskom nudističkom autokampu, u pulskom tužiteljstvu ispitan je 45-godišnji Talijan, osumnjičen da je kazneno djelo počinio ove subote. Naime, tereti ga se da je “neovlašteno i kriomice snimao i slikao gola tijela nepoznate djece mlađe od 18 godina te je fotografije i snimke pohranjivao u memoriju mobilnog uređaja”.

Sucu istrage Županijskog suda u Puli podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv Talijana zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, no pritvor mu je određen po jednoj osnovi – da ne bi pobjegao i, budući da je strani državljanin, postao nedostupan hrvatskom pravosuđu. Usto, prema odluci suca istrage Talijan može izaći iz pritvora ako uplati 120.000 kuna jamčevine.

Općinsko državno odvjetništvo u Puli najavilo je da će izvanraspravnom vijeću Županijskog suda u Puli podnijeti žalbu zbog neprihvaćanja prijedloga za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i zbog određivanja mogućnosti zamjene istražnog zatvora za jamstvo, piše Glas Istre.

Facebook Komentari