Došao u selo kod Trilja, krenuo na WC, a tamo ga čekala zmija

ilustracija

Ma nije to ništa i nije prvi put da smo intervenirali zbog zmije, govori Bože Bacelj, dozapovjednik DVD Trilj koji je u nedjelju poslijepodne bio u smjeni kada su oko 19 sati dobili poziv, pišu 24sata.

– Čovjek živi u Splitu, kuća je prazna i došao je za vikend u selo Vojnić nedaleko od Trilja. Po ulasku u kuću krenuo je u WC, a kad je otvorio vrata imao je što vidjeti zmija mirno leži na vodokotliću – nastavlja dozapovjednik Bacelj.

U strahu, čovjek nije ništa pokušavao već je pozvao vatrogasce. Po dojavi su vatrogasci krenuli na teren “pod punom opremom” za hvatanje zmija. Imaju oni sav potreban alat, od hvataljki do posebnih vreća u koje stavljaju zmije.

– E, kad sam ušao u WC zmija je i dalje stajala na istom mjestu. Hvataljkom sam je uzeo, iznio vani i stavio u vreću. Razmišljali smo što uraditi, ubiti je ili pustiti u prirodu. Nije to bila otrovnica, poput poskoka ili naše riđovke. To je naša domaća zmija. Stavili smo je u vreću, otišli do obale rijeke Cetine i pustili je u njeno prirodno stanište. Neka živi – rekao je Bacelj koji je zajedno sa još jednim vatrogascem intervenciju uspješno završio za dvadesetak minuta.

Ove sezone triljski vatrogasci su imali nekoliko intervencija hvatanja zmija i svaku su uspješno obavili.

Facebook Komentari