Cijela Volovčica bez vode, pukla cijev: Bilo je kao na Zrću, voda je došla do 40 cm visine

Oko 20 sati u zagrebačkom kvartu Volovčica pukla je vodovodna cijev. Razgovaralo se sa stanarima.

‘Kvart je plivao, izgledalo je kao da smo na Zrću”, rekli su, ali sudeći po vodi koja je preplavila ulice, bilo je to “muljevito Zrće”.

Iz Vodoopskrbe i odvodnje Grada Zagreba nisu objavili koji je uzrok puknuća cijevi. Otprilike sat vremena nije bilo vode u cijelom kvartu.

Na raskrižju Ivanićgradske i Vukovarske se već neko vrijeme radi na novim plinovodima, a od tamo se javila i reporterka 24sata:

Stanovnici kvarta sumnjaju da je bager oštetio cijev zbog čega je došlo do puknuća. No stanje se za nekih sat vremena normaliziralo, voda koja je dosegla 40-ak cm visine se povukla i promet je počeo teći normalno.

Stanovnici se sjećaju kako se slična priča dogodila i prošle godine, ali sada je reakcija Vodoopskrbe i odvodnje bila daleko brža i učinkovitija.

Zagreb su prije četiri dana pogodile jake kiše koje su uzrokovale poplavu na većini prometnica i podvožnjaka u centru grada. Time je razotkriveno izuzetno loše stanje sustava odvodnje u koji se godinama nije ulagalo.

Inače, Grad na raspolaganju ima službe u čiji opis posla ulazi predviđanje izvanrednih situacija kao što su poplave i slične prirodne i(li) elementarne nepogode.

Share This Article