Bori se za život: Vozač romobila završio u bolnici nakon sudara s automobilom

U prometnoj nesreći koje se dogodila jučer, 27. srpnja oko 21 sat na državnoj cesti D-8 u Brodarici 43-godišnji pješak je zadobio teške i po život opasne ozlijede, zbog kojih je prevezen u Klinički bolnički centra Split, na daljnje liječenje, piše Večernji.

– Očevidom je utvrđeno da je do prometne nesreće došlo kada je 43-godišnjak pri upravljanju s pomoćnim pješačkim sredstvom, električnim romobilom, krećući se u mjestu Brodarica, asfaltom površinom s istočne strane kolnika državne ceste D8, nakon čega s romobilom započinje prelaziti kolnik državne ceste, a da se prethodno, prije stupanja na kolnik, nije uvjerio da to može učiniti na siguran način, uslijed čega na istočnoj prometnoj traci kolnika na bočni dio njegovog tijela i romobila prednjim dijelom nalijeće osobni automobil Nissan micra, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 90-godišnji vozač.

Tom prilikom od siline udara vozila pješak tijelom udara prednje vjetrobransko staklo osobnog automobila, nakon čega zajedno s romobilom biva odbačen prema naprijed i potom pada na kolnik. O ovoj prometnoj nesreći će biti izvješteno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku, a protiv 43-godišnjaka će biti podnijet Obvezni prekršajni nalog temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama – istakla je Marica Kosor glasnogovornica šibenske policije.

Facebook Komentari