Plenković kaže da rade za dobrobit zdravlja i gospodarstva, dok neki “grintaju”

Premijer Andrej Plenković dao je kratku izjavu novinarima uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a.

“Mi radimo sve da je i ustavno i zakonito i dobro za zdravlje i gospodarstvo, to je ključna razlika između onih koji rade da osiguraju plaće, stabilnu vlast, europska sredstva i ekonomski oporavak i onih koji grintaju”, poručio je Plenković.

Izjavu je dao i ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović. Rekao je da je mobilna aplikacija za praćenje kontakata zaraženih koronavirusom, “Stop COVID-19” koju su danas predstavili ministar zdravstva Vili Beroš i predsjednik Uprave Apis IT-a Saša Bilić, sigurna i da je prošla sve potrebne certifikate, prenosi N1.

“Europska komisija je rekla da zdravstvene vlasti u svakoj državi članici trebaju biti te koje upravljaju tom aplikacijom. Pojednostavljeno rečeno, to je komunikacija između dva mobitela, pri čemu onaj koji eventualno dobije poruku da je bio u blizini osobe koja je zaražena ne zna tko je ta osoba, a osoba koja je zaražena može aktivirati tu aplikaciju samo ukoliko to želi”, kazao je Božinović uoči Predsjedništva HDZ-a.

Prema tome, kaže, nitko treći ne može znati ništa o njihovoj komunikaciji. “Ne može biti sigurnije, uostalom aplikacija je prošla sve potrebne certifikate”, dodao je.

Upitan trebaju li predstavnici Vlade ove godine biti na obilježavanju stradanja Srba u Gruborima, Božinović je rekao da o tome nisu razgovarali, “ali se o tome može razgovarati”, dodavši kako imaju kontinuirani dijalog na dobrobit svih građana Hrvatske.

Facebook Komentari