Orešković: Iduće četiri godine pokazat će je li Zurovec žetončić

Saborska zastupnica Dalija Orešković komentirala je Darija Zurovca, koji je dan nakon izbora napustio njihovu koaliciju te se potom danima opravdavao kako nije žetončić, pišu 24sata.

– Je li on žetončić ili ne pokazat će četiri godine koje su pred nama – rekla je za N1 Dalija Orešković i dodala kako u javnosti postoji kriva percepcija zastupničkih klubova koji su tehničko sredstvo da zastupnici dobiju više prostora za svoje stavove.

Što se tiče njenog kluba, kaže da su odlučile da će se rotirati u funkciji.

– Mislim da je naša koalicija napravila dobar posao jer smo se dogovorili da idemo zajedno. Mislim da je to izuzetno važno. Tvrdim da će političku budućnost Hrvatske odlučivati i rasplitati upravo kroz politički centar koji će biti jedan odmjereni, umjereni glas razuma koji će nastojati pomiriti radikalne stavove i s lijeve i desne strane – ističe Orešković.

Svoju imovinsku karticu još nije ispunila, kaže, ali dodaje kako će ona biti manja zbog nekih promjena u njenom privatnom životu, a osvrnula se i na predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrkovića:

– Već se neko vrijeme pokušava rebrandirati i ostavlja dojam da je povremeno duhovit, a nije – oštra je Orešković.

Što se tiče najave da će onim ministrima optuženima za korupciju biti skinut imunitet slikovito je kritizira:

– To je kao da izlijete čašu vode u prazan bazen i kažete “evo, napravio sam svoje”. Skidanje imuniteta ne znači ništa u državi u kojoj je pravosuđe presporo – zaključila je.

Facebook Komentari