Zabrane Airbnb-a: Mlađi od 25 godina ne mogu unajmiti kuću

Airbnb, tvrtka za iznajmljivanje smještaja putem interneta, odlučila je zabraniti nekim korisnicima koji su mlađi od 25 godina najam cijele kuće ili stana, kako bi spriječili goste u priređivanju kućnih zabava, pišu 24sata.

– Smanjenje broja neovlaštenih kućnih zabava uvijek je bio prioritet, a sad je to važnije nego ikad. Briga za zdravlje važnija je no ikad, tako da poduzimamo sve što je u našoj moći da učinimo sigurnim boravak u SAD-u – poručili su iz Airbnb-a.

Ovo pravilo se odnosi na mlađe od 25 godina koji nemaju najmanje tri pozitivne kritike, no i dalje bez problema mogu rezervirati privatne sobe i hotele. Također, ove zabrane ne postoje diljem svijeta.

Ograničenja su već testirali u Kanadi ranije ove godine i došlo je do značajnog pada u broju nedozvoljenih kućnih zabava pa su istu stvar odlučili napraviti u Sjedinjenim Američkim Državama.

– Dobar dio gostiju unajmljene prostore tretira kao svoje i ponašaju se kao da su u svojim kućama i kvartovima i 99,95 posto njih nema problema s poštivanjem pravila – kažu iz tvrtke. Airbnb je došao do zaključka da pravila najmanje poštuje mlađa populacija.

Facebook Komentari