Dario Šarić: Ako se ne testiraš, moraš ostati u sobi cijeli sljedeći dan, a ovdje smo stigli s tek sedam igrača

Svaki dan se provjerava temperatura, svaki dan se testiramo. Ako se ne testiraš, nemaš pravo izaći iz sobe sljedeći cijeli dan. Stvarno se vodi računa i puno se novca trebalo uložiti, ali jednostavno – to je NBA, rekao je Dario Šarić za Dnevnik Nove TV.

NBA liga zaista troši puno novca, čak milijun i pol dolara dnevno, a Darijevi Phoenix Sunsi bili su jedna od momčadi koja je u Orlando, gdje se odvija cijela završnica NBA lige, stigla desetkovana.

– Bilo je teško, došli smo ovdje sa sedam igrača, ali smo se polako okupili i sad nas je dovoljno, nadam se da će doći što prije.

Šarić nije jedini u Orlandu od hrvatskih košarkaša. Tamo je trebao biti i Bojan Bogdanović, no njegov Utah Jazz igra bez Babe zbog ozljede ruke hrvatskog reprezentativca, ali zato su tamo Mario Hezonja i Luka Šamanić te Ivica Zubac.

– Našao sam se dvaput na večeri s Marijom Hezonjom i Lukom Šamanićem, danas je i Ivica Zubac stigao pa ćemo se i s njime naći. Klima je Bogom dana, 10-15 puta sam obukao duge hlače i dugu majicu ove godine, tako da mi paše i zadovoljan sam ovdje, a što će biti, teško mi je nagađati, pogotovo zbog ove korone, prenose 24sata.

Dotakao se i kvalifikacija za Olimpijske igre koje su se trebale održati u Splitu, no odgođene su, kao i same OI, a postoji bojazan da bi se mogle održavati u terminu kad NBA igrači ne mogu sudjelovati, što bi za Hrvatsku vjerojatno bilo pogubno:

– Sigurno će nam biti teško ako ne budemo dio toga, ali eto. Volio bih da se nađe neka suglasnost između Fibe i NBA lige.

Kao ekipu na tronu NBA lige vidi Los Angeles Clipperse, a ako Sunsi ispadnu, za njih će navijati i zbog Zupca. Tijekom pauze nije se vraćao u Hrvatsku te je trenirao kako bi bio spremniji za nastavak kao i za sljedeću sezonu, za koju je uvjeren da bi mogla biti odlična.

– Kroz cijelu svoj karijeru nekako sam tu drugu sezonu u istoj ekipi odigrao najbolje. Ali ne opterećujem se s tim, igram, imam vjerojatno još godina ispred sebe – možda baš sljedeća bude najbolja – zaključio je Šarić za Dnevnik Nove TV.

Facebook Komentari