Bjelovarsko-bilogorska županija: Zaražen sudionik sjednice na kojoj je bio i Dario Hrebak

Županijski stožer Bjelovarsko-bilogorske u subotu navečer izvijestilo je kako u županiji ima još pet novozaraženih te kako je riječ o o kontaktima osobe čija je zaraza otkrivena u utorak, a radi se o sudioniku sjednice Gradskog vijeća, pišu 24sata.

Priopćenjem koji su poslali u nedjelju potvrdili su da je zaražen još jedan sudionik sjednice, te građanima pojašnjavaju novi način rada Gradske uprave.

– Vezano uz situaciju nastalu nakon održane sjednice Gradskoga vijeća Grada Bjelovara, 17. srpnja 2020., na kojoj je bila prisutna osoba kojoj je naknadno utvrđeno da je pozitivna na virus Covid-19, obavještavamo vas da je potvrđena još jedna osoba pozitivna na Covid-19 koja je također sudjelovala na tom događaju – priopćili su jutros iz grada Bjelovara.

Podsjetimo, na toj sjednici bio je i gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak. Hrebaku je Vesna Grgić, epidemiologinja iz HZJZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije, odredila samoizolaciju u trajanju 14 dana. Da je ostao u samoizolaciji Hrebak ne bi mogao prisustvovati na sjednici i dati svoj glas Plenkoviću, što znači da Hrvatska ne bi dobila novu Vladu. Zbog toga mu je ravnatelj HZJZ-a, Krunoslav Capak svojim pismenim epidemiološkim mišljenjem odobrio dolazak u Sabor.

Svi koji su bili na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća Bjelovara nalaze se u samoizolaciji zato što je jedan vijećnik testiran i pozitivan na korona virus. Capak je Hrebaku napisao potvrdu u kojoj se može pridružiti parlamentarnoj većini, a u njemu se navodi da je gradonačelnik 17. srpnja ostvario rizičan kontakt u dvorani za sastanke u kojoj je većina nosila maske, ali ju je zaražena osoba u jednom trenutku skinula s lica.

Facebook Komentari