VIDEO Rovis: Ovo je ekstreman slučaj. Ne znači da sustav vodoopskrbe i odvodnje nije dobar

Ivica Rovis, ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje grada Zagreba za N1 je komentirao je posljedice nevremena koje je jučer pogodilo Zagreb i uzrokovalo poplave diljem grada.

“Radi se o ekstremnom slučaju, to su posljedice klimatskih promjena, nažalost, zadesilo je Grad Zagreb, no to ne znači da sustav vodoopskrbe i odvodnje nije dobar i možda je prilika da se obnovi Zagreba treba pristupiti sustavno”, rekao je Rovis.

Nakon jakog nevremena koje je u petak zahvatilo zapadnu Hrvatsku te oko 21 sat i Zagreb, na terenu su bile sve ekipe zagrebačkih vatrogasaca zbog poplavljenih ulica i zgrada, a bilo je i velikih problema u prometu.

Zagrebački holding izvijestio je da su njihove tehničke ekipe na terenu te da je uspostavljen tramvajski promet u oba smjera. Na nekim je cestama promet ograničen, a regulira ga prometna policija.

Upozorava se da su zbog velike količine oborinskih voda mogući zastoji te se građanima preporuča da izbjegavaju vožnju, posebice podvožnjacima, do povlačenja vode s kolnika. Tehničke ekipe su na terenu, piše N1.

Facebook Komentari