Uhićen Hrvat u Brazilu: Ubio je Srbina po nalogu narko šefa?

Brazilska policija uhitila je Hrvata Luku Marića (28) zbog sumnje da je sudjelovao u ubojstvu Marjana Jocića (39) iz Zaječara, prenose brazilski mediji. Raspadnuto tijelo Marjana Jocića brazilska je policija pronašla 5. svibnja u blizini Plavog jezera, pišu 24sata.

Sumnjaju na to da su Marić i Jocić radili za isti narko kartel.

Za Marićem je bila raspisana i Interpolova tjeralica zbog sumnje da je član međunarodne kriminalne organizacije koja se sumnjiči za šverc droge te likvidacije.

– Marića je početkom tjedna policija locirala u jednom taksiju u Sao Paulu. Taksi su presreli, Marića uhitili, a kod njega na ranču pronašli 9.400 dolara, kao i nešto malo hrvatskog novca. Osim toga, imao je i zemljopisnu kartu i dva mobilna telefona – naveli su tamošnji mediji.

Sumnjaju da je Marić bio u kriminalnoj organizaciji koju predvodi Brazilac Hernandes Oliveira da Silva.

– Policija sumnjiči Marića da je 2019. po nalogu Oliveira da Silve sudjelovao u likvidaciji policajca i još jedne osobe u mjestu Bairo Alto u blizini grada Kurtiba. Osim toga, istraga je utvrdila da je Hrvat sudjelovao i u Jocićevom ubojstvu iako su bili zajedno u kartelu – prenose brazilski mediji te dodaju kako još uvijek nije otkriveno je li Marić osobno upucao Jocića ili je to netko drugi napravio za njega.

Također, policija utvrđuje radi li se o osobnom sukobu između Jocića i Marića ili se pak Jocić zamjerio šefu bande zbog čega je izdan nalog za likvidaciju.

Jocićevo tijelo pronađeno je u svibnju, a pored tijela pronađena je srpska putovnica s njegovim imenom i prezimenom.

Facebook Komentari