Na stadionu nitko, a iza njega tisuće: Ori se pjesma u Osijeku

Nogometaši Osijeka u Gradskom vrtu u posljednjem kolu HNL-a protiv Lokomotive love povijesni plasman u kvalifikacije Lige prvaka, a ni zabrana HNS-a zbog pogoršanja epidemiološke situacije nije mogla spriječiti navijače da dođu u Gradski vrt, pišu 24sata.

Doduše, na stadion nisu smjeli, ali zato su najbliže što mogu biti – tik iza istočne Kohortine tribine u Wilsonovoj ulici. Nije tu samo Kohorta, nego i obitelji s djecom.

Najvatreniji navijači Osijeka oko 20 sati krenuli su od svoga sjedišta na Tvrđi do Gradskog vrta u korteu i uz pjesmu i bakljadu pjevali navijačke pjesme i one uvredljive po vodstvo saveza.

Neki na svaki način pokušavaju vidjeti utakmicu.

Klub je smislio alternativu i organizirao fan zonu s velikim videozidom. Neki od navijača putem videopoziva pozvali su prijatelje kako bi uz njih mogli pratiti utakmicu, a zbog korona virusa nisu mogli doći gledati je uživo.

Ni komarci ovim vatrenim navijačima nisu smetali iako je stadion okružen zelenilom pa ih je mnogo kako je to tipično za Slavoniju.

– Ma nema zabrinutosti, pobijedit ćemo. Vjerujemo u naše igrače, zato smo ih i došli podržati – rekao je nakon poluvremena bez golova Krešimir (35) koji je na utakmicu poveo i svoga sina, strastvenog navijača Osijeka.

– Atmosfera je fenomenalna! Vidio sam kako su navijači Kohorte išli prema stadionu u korteu, a uz njih i roditelji sa svojom djecom i drugi navijači sa svih strana ulica. Uzvikivali su i bodrili igrače. Žao mi je što ne mogu biti uz druge navijače – rekao nam je konobar iz restorana koji se nalazi vrlo blizu stadiona pa se i u njemu mogu čuti uzvici navijača.

Kohorta je na stadionu bila na posljednjem treningu u petak i poželjela sreću izabranicima Ivice Kuleševića.

Facebook Komentari