Jug postao prvak Hrvatske nakon utakmice kakve nije bilo u povijesti vaterpola

Ne, vaterpolski svijet ne pamti takvu utakmicu. Definitivno. Takve dvije momčadi, takve svjetske klase, pa završi 19-3! I sve to u tjednu u kojem su dvije utakmice istih suparnika, istih igrača u bazenu, odlučivali tek peterci! Nevjerojatno!

Dubrovački Jug ponovno je prvak Hrvatske, u finalnoj je seriji pobijedio Mladost 3-0. A današnja, treća utakmica u Dubrovniku bila je jedna od onih kada jednoj momčadi ulazi baš sve, a drugoj ama baš ništa, piše 24sata.

Euforični je Jug krenuo s 4-0 u prvoj četvrtini, maestralni Toni Popadić (25), treći golman reprezentacije (iza Bijača i Marcelića) obranio je peterac, čistu kontru, ma čak i glavom! Na poluvremenu je cijeli Gruž (800-tinjak gledatelja) ustao i ovacijama ga ispratio. Izvedba kakvu ne pamte!

Na poluvremenu je bilo 10-0, a znate, uostalom, “koliko je bilo sati” kad se od početka drugog poluvremena samo iščekivalo – kada će Mladost zabiti gol.

Dogodilo se to 14 sekundi prije kraja treće četvrtine, dakle nakon nepune 24 minute. Pogodio je iz peterca Bowen, smanjio na 14-1, a gledatelji su pljeskali pola minute! Kao nikad ni jednom suparničkom igraču…

Prvi gol mladostaša iz igre zabio je Lovre Miloš nakon 27 minuta, za 16-2.

Fešta u Gružu mogla je početi u doista nesvakidašnjoj utakmici.

Tako je tužno karijeru završio Aljoša Kunac (39), zlatni iz Melbournea 2007.

Jug – Mladost 19-3 (4-0, 6-0, 4-1, 5-2)
Jug: Popadić, Macan, Fatović 4, Lončar 1, Kržić 2, Xavi Garcia 1, Lozina, Merkulov 3, Papanastasiou 2, Žuvela, Benić 3, Obradović 1, Jarak, Tomasović 2.

Trener Vjeko Kobeščak

Mladost: Marcelić, Radu 1, Miloš 1, Biljaka, Ćuk, Bajić, Bukić, Lazić, Bowen 1, Dašić, Kunac, Harkov, Jurlina, Vrlić.

Trener Zoran Bajić

Facebook Komentari