24.5 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Javio se muškarac kojega je iz potonulog automobila spasila hrabra Zagrepčanka

Javio se muškarac kojega je iz potonulog automobila spasila hrabra Zagrepčanka

Jedna je Zagrepčanka tijekom jučerašnjeg nevremena u Zagrebu priskočila u pomoć čovjeku kojega je voda zarobila u autu i nije mogao izaći.

Kako je kasnije vozač ispričao za HRT, noćas se, oko pola sata iza ponoći, dovezao do podvožnjaka, gdje nije bilo nikakvih oznaka.

“Bila je traka koja je pala na pod. Stao jesam, ali vozilo je po inerciji nastavilo dalje. Doplutao je do pola, a onda potonuo. Ja sam uspio isplivati van, onda su nakon toga došli policajci i vatrogasci. Sjedio sam na krovu dok me nisu izvukli. Ovim putem bih se htio zahvaliti jednoj djevojci koja me sinoć pomogla izvući iz automobila”, rekao je za HRT.

Podsjetimo, djevojka je za N1 opisala događaj.

“Ja sam šetala pse po kvartu i čula ženu da viče “izađi van”. Čovjek je tonuo u autu u podvožnjaku, nije mogao otvoriti vrata, a auto je tonuo. Ja sam pitala ljude jesu li zvali koga – jesu ali ili bude zauzeto ili kažu da zasad nemaju nikog. Onda sam zavezala pse, skinula tenisice, duksu i naočale i ušla u vodu. Doplivala sam do auta i pomogla sam mu da otvori vrata i on je izašao na krov auta i čekao vatrogasce, a ja sam isplivala s njegovom protezom jer čovjek nema nogu. Auto više nije tonuo pa je bio siguran na krovu. Vatrogasci su došli za par minuta i izvukli ga”, opisala je Mirna Mrčela situaciju za N1.

Mlada Zagrepčanka skočila u poplavljeni podvožnjak i spasila čovjeka: Ja sam isplivala s njegovom protezom

Najnovije

Još iz rubrike