Instagram prevare: Nitko neće pokazati celulit, a imaju ga svi

Jacqueline Jossa, majka dvoje djece, objavila je dvije fotografije na društvenim mrežama ovaj tjedan – na jednoj pokazuje uzak struk, a na drugoj stvarnu sliku tijela, pišu 24sata.

– Ovo je podsjetnik svim ženama da svako tijelo može biti za bikini i da savršene Instagram fotografije nisu uvijek realnost – napisala je.

Fotografija je postala viralna. Slično se dogodilo i sa spisateljicom Danae Mercer (33), koja potiče žene da budu samopouzdane zbog svog tijela. Objavila je dvije fotografije – na jednoj pokazuje zategnutu stražnjicu, a na drugoj celulit.

– Moja fotografija postala je viralna zbog celulita. Celulit nije čudan. Pokazujem ga već godinama na svom profilu na Instagramu i na YouTubeu. Pokazujem i strije, kad sam naduta, naboranu kožu… Sve to zamotam u paket ljubavi. Nije čudno što sam pokazala celulit, nego što sam zbog toga postala viralna – rekla je Mercer.

Kaže kako istraživanja pokazuju da 80 posto žena ima celulit. To nije znak lošeg zdravlja ili lijenosti već tu naše tijelo skladišti masnoću.

– Smanjenjem zaliha masti može se smanjiti pojava celulita, a dobivanje težine može ga povećati. Ali, to je dio onoga što jesmo. Jednostavno ne vidimo dovoljno ‘sirovih’ fotografija, osim ako nam se ne pokušava prodati krema koja će ukloniti celulit ili pilula koja će ga otjerati. Nije ni čudo da trećina žena troši vrijeme i energiju fokusirajući se na celulit – kaže Danae.

Rijetko kad žene pokazuju stvarnu, prirodnu situaciju.

– Osvježavajuće je kad netko otkrije svoje tajne i pokaže pratiteljima kako njihovo tijelo zapravo izgleda – kaže Danae. Radila je deset godina za razne magazine i zna kako mnogi na fotografijama sakriju celulit. Sve je u osvjetljenju, kaže.

Iako su mnogi Mercer podržavali kad je pokazala celulit, bilo je i loših komentara. Nazivali su je odvratnom i lijenom, savjetovali joj da više trenira i da joj tijelo onda neće izgledati toliko neprivlačno. No, ti je komentari ne zamaraju.

– Vjerujem u ono za što se borim – tvrdi.

Dobila je pozitivnu reakciju od mnogih žena koje se bore s celulitom, profesori u školama su pokazivali njezine fotografije učenicima kako bi pokazali da je realnost drukčija od one na Instagramu… Napominje kako niti jedna žena u ovoj borbi nije sama.

– I dalje ću se truditi i boriti, nadam se da će žene shvatiti koliko su čudesne takve ‘nesavršeno normalne’ – zaključuje Danae.

Mnoge poznate osobe počele su pokazivati kako izgleda realan život iza savršenog Instagram profila. Među njima je manekenka Chrissy Teigen (34), pjevačica Anne-Marie (29), televizijska zvijezda Vicky Pattinson (32)…

Facebook Komentari