Detalji proslave Oluje u Kninu: Milanović ne želi da HOS bude dio protokola

Ovogodišnja proslava vojno-redarstvene akcije Oluja bit će drugačija od svih dosadašnjih, zbog okolnosti epidemije koronavirusa.

Iz Ureda predsjednika Zorana Milanovića doznaje se kako će predsjednik Republike 4. kolovoza u večernjim satima organizirati svečani prijem za ratne zapovjednike na Kninskoj tvrđavi gdje će biti dodijeljena šest promaknuća te odličja ratnim zapovjednicima iz akcije Oluja koji ih još nisu primili. To su Đuro Dečak, Miljenko Crnjac, Marijan Marković, Luka Džanko, Nojko Marinović, Vinko Vrbanac, Rahim Ademi, Ante Kotromanović i Damir Krstičević, pišu vijesti.hr.

Vodit će računa o epidemiološkim mjerama pa će stoga biti manje ljudi pozvano, a hrana se neće posluživati. Nastojat će se poslati poruka o važnosti tog dana.

Program idućeg dana, dakle 5. kolovoza, u dogovoru je s Vladom. Ujutro će se održati budnica, misa, događaji će se odvijati na glavnom kninskom trgu dok će se na tvrđavi dizati zastava, čitiati imena poginulih, a sve će se moći pratiti i na videozidu.

Iz Ureda predsjednika očekuju da sve prođe dostojanstveno i kažu kako bi bilo neprihvatljivo da HOS bude dio protokola.

Podsjetimo, pri obilježavanju akcije Bljesak u Okučanima predsjednik Milanović je napustio događaj zbog osoba koje su bile u odjeći s obilježjima HOS-a, odnosno s porukom ZDS.

Na dan proslave Oluje u Kninu se očekuju govori predsjednika Milanovića, premijera Andreja Plenkovića, predsjdenika Sabora Gordana Jandrokovića, ali i umirovljenog generala Ante Gotovina ispred udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Što se pak tiče dolaska potpredsjednika Vlade, SDSS-ovog Borisa Miloševića, iz Ureda predsjednika navode kako on sam treba donijeti tu odluku te bi s Pantovčaka bilo neprimjereno postavljati bilo kakva očekivanja, pišu vijesti.hr.

Facebook Komentari