VIDEO Crveni Meteoalarm u Hrvatskoj, nevrijeme na sjevernom Jadranu, centar Senja pod vodom

Meteorolozi su najavili veliku promjenu vremena zbog koje su izdana brojna upozorenja, uključujući i crveni meteoalarm.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je za danas 24. srpnja 2020. za Zagreb i okolicu te za karlovačko područje crveno upozorenje zbog grmljavinskog nevremena.

Očekuju se pljuskovi s grmljavinom, lokalno izraženiji, a moguće su i bujične poplave, uz količinu oborine veću od 50 mm. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Predviđaju se opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima.

Za područje Slavonije, Istre, Kvarnera i Like izdano je narančasto upozorenje. Očekuju se pljuskovi s grmljavinom, lokalno izraženiji, uz mogućnost za bujične poplave. Moguća su jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu te se zaštitite od munja. Također su moguća oštećenja na imovini i na drveću, te su mogući prekidi u aktivnostima na otvorenom i u prometu.

Nevrijeme je stiglo u Istru

Kako javlja IstraMet, najjače nevrijeme trenutno je na Cresu, a zahvatit će i Krk!

Neverin.hr piše da su kiša, pljuskovi i grmljavina već su zahvatili krajnji zapad Hrvatske, a kiša praćena grmljavinom već pada u djelovima Istre.

U dijelovima Istre već je ponegdje palo preko 30 litara kiše po kvadratnom metru, većinom na zapadnoj obali. Nakon dolaska nevremena temperature zraka su pale za više od 10 stupnjeva.

Senj je bio pod vodom, snimka iz centra grada:

Snimka nakon oluje

Facebook Komentari