Vegetarijanci imaju bolji spolni život, a i značajno su živahniji

Prema ovom istraživanju, 57 posto vegetarijanaca tvrdi da ima spolne odnose 3-4 puta tjedno u odnosu na 49 posto mesojeda. Također, 58 posto vegetarijanaca (u usporedbi s 35 posto mesojeda) tvrdi da su radije ‘davatelji’, nego ‘primatelji’ u spavaćoj sobi. Mnogo je razloga zbog kojih vegetarijanci imaju bolji seksualni život, od zdravije prehrane koju je lakše probaviti do fizički privlačnijeg izgleda zbog vitamina u njihovoj prehrani. Istraživanje iz 2020. koje je istraživalo 500 vegetarijanaca (od kojih su 38 posto vegani) i 500 mesojeda sugeriralo je da vegetarijanci imaju bolje, ispunjenije seksualne živote od onih koji jedu meso, pišu 24sata.

Ovo istraživanje provela je tvrtka Illicit Encounters, najveća britanska web stranica za dejtanje. Prema rezultatima ankete, vegetarijanci više uživaju ​​u predigri i ‘dirty talku’ od onih koje jedu meso.

Većina anketiranih vegetarijanaca (57 posto) tvrdi da ima spolne odnose 3-4 puta tjedno, dok većina mesojeda (49 posto) tvrdi da ih ima 1-2 puta tjedno. Uz to, 84 posto vegetarijanaca tvrdi da je zadovoljno svojim seksualnim životom u odnosu na 59 posto mesojeda. Iznenađujuće, ankete su pokazale da je 95 posto sudionika strogih vegana tvrdilo da je u potpunosti zadovoljno svojim seksualnim životom.

Istraživanje je otišlo još jedan korak dalje, te otkrilo u čemu to sudionici najviše uživaju u svom seksualnom životu:

– Nikad ne podcjenjujte snagu biljne prehrane. Svaka biljka, sjeme ili plod ima snažan kemijski profil i hranjive sastojke koji promiču optimalnu tjelesnu funkciju za zdrav libido – piše Delfina Ure u časopisu Muscle and Fitness.

Također, jedenje manje mesa znači više energije za druge stvari (poput seksa). Vegetarijanci imaju bolju i lakšu probavu od onih koji jedu meso. Naime, biljke se lakše razgrađuju i imaju više hranjivih sastojaka što tijelu daje više energije bez osjećaja težine.

Istraživanja pokazuju da oko 75 posto muškaraca koji pate od srčanih bolesti također pate i od erektilne disfunkcije. Medicinski dokazi govore da jedenje mesa može uzrokovati impotenciju jer meso začepljuje arterije koje idu do svih organa, a ne samo do srca.

Dobar san prirodno regulira atletske performanse i ne samo to, već san može utjecati na proizvodnju hormona, regulaciju raspoloženja, pamćenje i mentalne funkcije, a sve to zajedno može utjecati na seksualni nagon. Prema istraživanjima, jedan od tri Amerikanaca bori se s poremećajem spavanja, a među njima je najveći krivac prehrana i probava.

Ako jedete puno mesa, koje opterećuje tijelo proteinima i ne može ih razgraditi, toksini se tada ne uklanjaju iz tijela i hranjive tvari ne dolaze u vaš sustav, te će zato s vremenom prirodni bioritmi vašeg tijela patiti.

Prema istraživanju iz 2006. godine sa Sveučilišta Charles (u Češkoj), žene više preferiraju miris muškarca koji je vegetarijanac, nego miris muškarca koji jede meso. To ima smisla, s obzirom na to da se neobrađeni toksini iz mesa mogu ispuštati u krvotok i debelo crijevo, a zatim ih ‘gurnuti’ u pore na koži, zbog čega mesojedi imaju oštriji miris tijela od vegetarijanaca.

Netko na vegetarijanskoj ili veganskoj prehrani također može imati i bolju kožu. Tipična vegetarijanska prehrana sastoji se od puno vitamina A i C, klorofila i drugih vitamina/antioksidansa koji prirodno čiste i revitaliziraju tijelo (uključujući i našu kožu), piše Big Think.

Facebook Komentari