Tko koga kopira? Ipswich ima nove dresove, iste kao Dinamo

Dinamo i Adidas su prije nekoliko dana potpisali novi četverogodišnji ugovor, a “modri” će prvu utakmicu u novim dresovima odigrati od 18.55 sati protiv Varaždina u Maksimiru. Izrađeni su od reciklirane plastike s plaža, pišu 24sata.

Komentari na nove dresove bili su mahom pozitivni. Na dresu u kojemu će se igrati domaće utakmice u HNL-u više nema pruga, a uzorak neodoljivo podsjeća na vojničku odoru. I europski dres doživio je promjene. Nešto je tamniji nego što je to bio slučaj prošle sezone.

Neće više biti onog fluorescentnog, umjesto njega dolazi dres, kako kažu u klubu, s različitim nijansama plave boje, i to svijetla garnitura nakon čak 13 godina! Posljednji su put gostujući dres tako svijetle boje “modri” imali u sezoni 2006/07., kad je Eduardo da Silva zabio rekordna 34 gola u jednoj sezoni HNL-a, a dobavljač opreme bio Umbro.

I engleski drugoligaš Ipswich predstavio je nove dresove, također u četvrtak. Nije trebalo puno da stvar postane viralna. Razlog? Korisnici Reddita primijetili su da Dinamo i Ipswich imaju identične dresove!

Čelnici Dinama i Ipswicha očito su izabrali iste uzorke i boje, koje su im ponudili ljudi iz Adidasa. Znali su iz Dinama da su dvije garniture unikatne, a treća nije te se tako poklopilo da Ipswich ima isti dres.

Zbog iste stvari Hajduk je raskinuo ugovor s Nikeom, koji im je kao varijantu dresa ponudio isti kakav je u to vrijeme imao Everton.

Facebook Komentari