Spavate s mokrom kosom i stalno vežete rep: Ovo su najgore navike koje imate, tvrde frizeri

Održavati kosu zdravom ne znači samo koristiti kvalitetan šampon i regenerator, a jednom tjedno staviti masku. Stilisti za kosu i frizeri objasnili su za The Healthy koje navike uništavaju kosu, a nismo ni svjesni da ih radimo.

Kosa je slaba i lomljiva kada je mokra, pa spavanje s takvom nije baš dobra ideja. Možete uništiti vrhove, kaže Ted Gibson. “Trljanje mokre kose o posteljinu tijekom noći može uništiti vrhove, učiniti ih grubima i suhima. Obavezno osušite kosu prije spavanja”, poručio je Ted, a kao još jednu lošu naviku spominje se konstantno vezanje kose. “Ako nosite punđu ili rep dan i noć, pogotovo tijekom spavanja, kosa se jako lomi”, kaže Kylee Heath.

Spavanje s raspuštenom kosom ili čak s pletenicama najbolje je za vašu kosu. Ako se već odlučite na vezanje kose, nemojte koristiti elastične gumice. Preporučuju se kopče ili gumice koje se mekane, a popularni naziv za njih je ‘scrunchie’, prenosi Večernji.

Preskakanje četkanja kose nije dobra navika. Tjeme proizvodi prirodna ulja, a češljanjem ih prenosite na ostatak kose. “Kada ta ulja nanesete na dlaku, radite na tome da kosa brže raste”, tvrdi Gibson. Osim s mokrom kosom i zavezanom u rep, loše je zaspati i s lakom za kosu. “Lakovi isušuju kosu, ali ako nemate vremena oprati i osušiti kosu prije spavanja, skinite sve kopče i gumice, nanesite malo suhog regeneratora na kosu, raščešljajte i raspustite kosu. Operite ju idućeg dana”, savjetuje Heath.

Facebook Komentari