Na prvoj sjednici Vlade prijedlog zakona o obnovi Zagreba

Prvu sjednicu nova Vlada održat će danas u 13 sati. Najavljeno je da će sa sjednice u Hrvatski sabor poslati prijedlog zakona o obnovi Zagreba i njegove okolice od posljedica potresa 22. ožujka. Hrvatski sabor sastat će se u utorak i raspravljati o tome prijedlogu.

Svjesni činjenice da smo pred prvim čitanjem, odnosno donošenjem Zakona o obnovi zgrada koje su porušene ili su oštećene u potresu i u Zagrebu, Zagrebačkoj županiji i Krapinsko-zagorskoj županiji. Mislim da je to nulti prioritet, ne samo novog resora, ministarstva graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine, već cijele Vlade, rekao je Darko Horvat ministar graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine.

– Ova nedaća koja je zadesila Zagreb i okolicu mislim da je ovo prioritet i na njemu je fokus maksimalno, rekao je Horvat.

Idemo, dodaje, u dva čitanja da bismo skupili različita mišljenja i da bi došli do najboljeg modela.

– U sljedeća dva tjedna definirat ćemo konkretne izvore i iznose financiranja i mislim da će i građani Grada Zagreba i okolice biti zadovoljni. Pozivam sve da budu konstruktivni u raspravi, jer ovo nije zaključena verzija Zakona, zbog toga idemo u dva čitanja. Nadam se da će i oporba dati barem nekoliko konstruktivnih prijedloga, mi smo otvoreni za prihvaćanje debate svega što može pridonijeti da se Zagreb obnovi. Idemo otvorena srca prema oporbi, idemo u Sabor na prvo čitanje u nadi da će se iznjedriti još bolja varijanta za drugo čitanje, dodaje Horvat.

Facebook Komentari