Lovren ide u Zenit za 12 milijuna eura: Povratak Rusiji s ljubavlju

Nakon tri godine u Francuskoj pa sedam godina u Engleskoj, ‘vatreni’ stoper ide u zemlju u kojoj je odigrao svjetskih mjesec dana na Svjetskom prvenstvu, pišu 24sata.

Dejan Lovren (31), javljaju Englezi, iz Liverpoola prelazi u ruski Zenit iz Sankt Petersburga i to u transferu teškom 12 milijuna eura!

Lovren je bio jedna od personifikacija ere Jurgena Kloppa koji je Redse odveo do naslova europskih, svjetskih pa na kraju i engleskih prvaka, ali već je neko vrijeme očigledno kako je naš igrač daleko od statusa u startnom stoperskom paru Liverpoola.

Van Dijk i Matip su u prednosti, Klopp će dovesti i pojačanja, a kako Lovrenu ugovor ističe sljedeće ljeto – za sve je bilo najbolje da se dogovori rastanak.

Liverpool ga je 2014. Southamptonu platio 25, a sada prodao za 12 milijuna i nešto zaradio, a Lovren ide u klub u kojem će igrati te u najboljoj mogućoj formi dočekati odgođeni Euro 2020 koji će se igrati u ljeto 2021. godine.

Lovren se tako vraća ‘Rusiji s ljubavlju’. Nogomet koji je u toj zemlji igrao tijekom Svjetskog prvenstva 2018. na kojem je s Hrvatskom otišao do finala bio je – stoperska doktorska disertacija.

Vijest su objavili brojni engleski mediji, među prvima Guardian, a potvrdio ju je i novinar The Athletica:

Facebook Komentari