Anušić: Odluka Megglea da ode je poslovna i ne možemo na nju utjecati

– Već do sada obavili smo dosta razgovora. Ja kao župan sam tu upoznat sa situacijom i djelujem kao nekakav katalizator, nekakva poveznica između sviju njih. ali razgovori se vode s upravom Megllea, s ozbiljim poslovnim ljudima i tvrtkama , kazao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić, piše HRT.

Na pitanje novinara vezano za činjenicu da je Meggle grupa najavila zatvaranje tvornice u Osijeku, Anušić je podsjetio da je kao župan odmah reagirao u cilju očuvanja radnih mjesta.

– Nakon sastanka s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković na kojoj su bili i predstavnici Megglea jasno je da Meggle odlazi iz Osijeka. To je poslovna odluka na koju ne možemo utjecati, ustvrdio je.

Istaknuo je kako je cilj zadržati tih 160 radnih mjesta, da tvornica za preradu mlijeka radi te nastavi surađivati sa kooperantima. Po njegovim riječima za to ima šanse, jer razgovori i dalje traju.

– Meggle ostaje ovdje do kraja godine, a do tada imamo vremena naći strateškog partnera koji je spreman preuzeti tvornicu i nastaviti s proizvodnjom. Upoznao sam i premijera Andreja Plenkovića s problematikom i on je rekao da je bitno da tvornica opstane, pa očekujemo da će se Vlada uključiti kako bismo spasili radna mjesta i proizvodnju. Očekujem da će sve završiti dobro, rekao je Anušić.

Dodao je da za sada ne može otkriti tko su potencijalni strateški partneri jer razgovori još traju.

Facebook Komentari