Posao od 3,87 milijuna kuna: Mjerit će nultu radioaktivnost u Čerkezovcu

Fond za financiranje razgradnje Nuklearne elektrane Krško donio je odluku da hrvatski konzorcij Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada, Instituta Ruđer Bošković i Agronomskog fakulteta iz Zagreba provede mjerenje radioaktivnosti za definiranje nultog, postojećeg stanja na lokaciji budućeg Centra za zbrinjavanje radioaktivnog otpada Čerkezovac te na području općine Dvor s procjenom doze za pojedinca, piše Večernji.

Hrvatski konzorcij taj će posao obaviti za 3,87 milijuna kuna bez PDV-a, koliko su ponudili na javnom natječaju, dok je procijenjena vrijednost za tu uslugu iznosila 3,88 milijuna kuna. Određivanje nultog stanja radioaktivnosti jedna je od tri grupe usluga koje su se tražile na javnom natječaju za izradu dokumentacije i provedbu aktivnosti za ishođenje dozvola za gradnju centra Čerkezovac.

Odluka o odabiru za Grupu 2 bila je najlakša jer je pristigla samo jedna ponuda. Za Grupu 1, u kojoj se traži usluga provedbe istražnih radova na području Čerkezovca, stigle su tri ponude, a za Grupu 3, odnosno izradu projektne dokumentacije, sigurnosnih analiza i studije utjecaja na okoliš za potrebe uspostave Centra, četiri ponude. Procijenjena vrijednost za Grupu 1 je 4,1 milijuna kuna, a za Grupu 2 11,2 milijuna kuna. Ponude za sve tri grupe otvorene su 15. lipnja.

Facebook Komentari