Pijan u 20 minuta uspio skriviti čak dvije nesreće u Sl. Brodu

Pijani vozač (61) u samo 20-ak minuta na području Slavonskog Broda prouzročio je dvije prometne nesreće, srećom bez težih posljedica. s oba mjesta događaja je pobjegao, policija ga je sustigla u Bukovlju i uhitila, alkotestom mu je izmjereno 1,33 promila, pišu 24sata.

Dvije prometne nesreće u srijedu 22. srpnja navečer oko 20 sati, u nepunih 20-ak minuta, nasreću bez težih posljedica, prouzročio je 61-godišnjak upravljajući pijan osobnim automobilom, prvo na sjevernoj brodskoj obilaznici a potom i u obližnjem selu Bukovlju.

Na sjevernoj brodskoj obilaznici svojim vozilom pretjecao je osobni automobil koji se kretao ispred njega, unatoč prometnom znaku o zabrani pretjecanja, te je zbog nedržanja potrebne udaljenosti stražnjim dijelom vozila okrznuo vozilo koje je pretjecao, a kojim je upravljao 59-godišnjak. Nije se zaustavio i napustio je mjesto događaja. Potom se na raskrižju obilaznice i ulice Sv. Antuna svojim automobilom prestrojio za skretanje ulijevo ali je nastavio vožnju ravno.

– Nakon toga je u Bukovlju oko 20.20 sati zbog nedržanja strane kretanja prešao na suprotni prometni trak i lijevom stranom svog automobila(osvrtnim zrcalom) udario u lijevu stranu vozila(osvrtno zrcalo) koje je naišlo iz suprotnog smjera, a kojim je upravljala 63-godišnjakinja. Policijski službenici su 61-godišnjaka sustigli i uhitili, alkotestom u njegovu organizmu izmjereno je 1.33 promila. Protiv 61-godišnjaka idu optužni prijedlozi Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama – priopćila je Kata Nujić, glasnogovornica PU brodsko-posavske.

Facebook Komentari