Peović: Nisu mi se ispričali ni Zulim, ni HDZ

Saborska zastupnica Radničke fronte Katarina Peović prokomentirala je za N1 prijetnje novog saborskog zastupnika HDZ-a iz 10. izborne jedinice, Vinka Zulima.

Ispričala je da je sjedila u kafiću kad je Zulim počeo dovikivati da su partizani koljači i da njezini preci bili koljači. Glavašević mu je, nastavlja Peović, pokušao objasniti kako oni kada izađu iz saborskih klupa ne razgovaraju o politici, ali je HDZ-ov vijećnik nastavio urlati.

Zulim godinama vodi općinu Siget, otkud su i preci Katarine Peović. “To je kraj u kojemu je bio jak partizanski pokret. Malo ih je bilo na drugoj strani. Očito je on potomak nekoga tko je bio na strani Talijana”, rekla je.

Ispriku, kaže, nije dobila ni od Zulima ni od HDZ-a, što je nazvala nedemokratskom praksom.

Smatra da Vlada radi sve suprotno od onog što bi trebala. Dodaje i da kod nas postoji stigma o državnoj intervenciji u privatni kapital, što je u nekim državama sasvim normalno.

A na čemu će inzistirati u Saboru, Peović kaže:

“Inzistirat ćemo na progresivnom oporezivanju onih koji imaju najviše, to je instrument da se teret krize pravedno raspodjeli. Imamo koncentraciju štednje kod malog broja ljudi. Imamo ljude koji imaju nekoliko milijuna kuna na računu. Treba se poticati da se štednja na računima investira u hrvatsku ekonomiju i privredu. To je ogromna akumulacija štednje.”

Na plenarnoj raspravi govorit će o povećanju radnih mjesta, upozoriti na negativne brojke koje imamo i da radimo za neke od najmanjih plaća u Europi, piše N1.

Peović: HDZ-ov zastupnik Zulim bezumno je urlao da su mi preci bili koljači; Njegovi ga odvukli iz kafića

Facebook Komentari