13 C
Zagreb
Naslovnica Aktualno Mamić: Vladin program je pretjerano optimističan

Mamić: Vladin program je pretjerano optimističan

Deseti je sat rasprave u Saboru o programu kojim mandatar Andrej Plenković od zastupnika traži povjerenje za svoju drugu, a hrvatsku 15. vladu. Premijer Plenković u novom mandatu najavljuje otvaranje 100 tisuća radnih mjesta, rast plaća, rast mirovina. Maratonsku sjednicu obilježile su brojne replike, pojedinačni i govori klubova zastupnika, a analizu parlamentarnog dana donose naši gosti.

– Program je dio HDZ-ovog programa Sigurna Hrvatska. Mislim da je izrazito optimističan, čak i pretjerano optimističan s obzirom što nas čeka nakon korona krize, rekla je komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić gostujući u Temi dana.

S njome se složio i Berto Šalaj rekavši kako program je optimističan, ali da hrvatski građani nisu entuzijastični i optimistični što se vidjelo i po izlasku na izbore.

Osvrnuo se i na novost – ukidanje imuniteta članovima vlade. Rekao je kako pozdravlja taj potez, ali da je on simboličan i u pravnom smislu ne znači puno.

– Plenković zna da je u prošlom mandatu imao velikih problema s optužbom za političku korupciju i klijentelizam. Ovo je simbolična gesta koja je dobra, ali vidjet ćemo se kako će se dalje razvijati, rekao je.

Najnovije

Još iz rubrike