Legendarni voditelj Lijepom našom dobio otkaz mailom

Televizijski voditelj Branko Uvodić (66), dugogodišnje zaštitno lice HRT-a danas je na nimalo ugodan način, preko maila, saznao da više nije njihov djelatnik. Tportal.hr piše kako mu je mail stigao iz kadrovske službe HRT-a u kojem stoji kako mu 25. srpnja prestaje ugovor o radu i to za vrijeme odrađivanja terena jer se nalazi na 54. Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu.

Trenutačno mu je najveći problem to kako će se vratiti kući jer 26. srpnja više neće biti djelatnik HRT-a i ne smije putovati službenim vozilom kojim je otišao na teren.

Osim toga, uskraćeno mu je pravo odabira hoće li prije odlaska u mirovinu iskoristiti godišnji odmor. Umjesto toga će mu biti isplaćen novac. Tportal piše kako su pokušalo dobiti službeno očitovanje s HRT-a, no rekli su im kako nisu upoznati s time.

– Šteta bi bilo da projekt stane, a možda mogu biti lažno skroman ili lažno neskroman pa reći da on neće biti onakav kakav ja radim te vjerujem da ćemo naći optimalno rješenje i za kuću i za mene da taj, slobodno mogu reći, televizijski brend i dalje živi – rekao je Branko ranije za tportal.

Prva emisija ‘Lijepom našom’ emitirala se 8. studenog 1994. na Prvom programu HTV-a u 20 sati iz Doma sportova u Zagrebu. Od tada je kod publike stekla kultni status i postala brend Hrvatske televizije.

Facebook Komentari