Hrvatska je na listi sigurnih zemalja za Njemačku

Nakon što su nas Nizozemci stavili na ‘narančastu listu’, a Slovenija je ipak rekla kako nećemo ići na njihovu crvenu listu, njemačko Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatsku ima na svojoj listi sigurnih zemalja, pišu 24sata.

Priopćenje Hrvatske udruge turizma prenosimo u cijelosti:

– U najnovijem izvješću koje je danas objavilo njemačko Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatska je sigurna destinacija i nema nikakvih ograničenja za putovanje i povratak u Njemačku.

Njemačka je najveće europsko emitivno tržište, a Nijemci su u Hrvatskoj već niz godina najbrojnija skupina gostiju. Od početka ove godine Nijemci su u našoj zemlji ostvarili više od 4 milijuna noćenja, od čega je 2,5 milijuna u prvih 20 dana srpnja.

Budući da Bavarska, iz koje dolazi trećina njemačkih gostiju, idući tjedan započinje školske praznike, očekuje se daljnji povećani dolazak Nijemaca na odmor u Hrvatsku.

U gotovo pet mjeseci, od kada je u Hrvatskoj zabilježen prvi slučaj zaraze Covidom-19 još nema službenih informacija da se niti jedan strani turist zarazio u komercijalnom turističkom sektoru.

Facebook Komentari