Građanima blokirane kartice, banka: Otkrila se moguća kompromitacija podataka

Vlasnici PBZ Visa kartica, bivših American-express kartica, žale se da su im blokirane kartice te da nisu mogli plaćati njima. Iz banke su im naknadno došle sms-poruke da su im kartice blokirane zbog navodne značajne pronevjere u SAD-u putem on line trgovine te da će dobiti nove kartice i pinove, piše Večernji.

– Naše stručne službe otkrile su moguću kompromitaciju podataka prilikom korištenja kartica od strane klijenata na jednom od internetskih prodajnih mjesta te se preventivnim blokadama određenog manjeg broja kartica, za koje je procijenjena mogućnost kompromitacije povezana s ovim izoliranim događajem, spriječila moguća daljnja šteta.

Naglašava se da je upravo zahvaljujući brzoj reakciji službi spriječena bilo kakva zloupotreba kartica te su korisnici u potpunosti sigurni, a sve kartice za koje je procijenjena mogućnost kompromitacije bit će zamijenjene novim karticama u najkraćem mogućem roku, bez naknade za izdavanje – rekli su iz PBZ-a za Novi list.

Istaknuli su da PBZ i PBZ Card imaju vrlo razvijen sustav sigurnosti i sprječavanja zloupotrebe te svojim korisnicima nude najvišu razinu sigurnosti.

Facebook Komentari