Gordan Jandroković dobio dar od članica prvog ženskog kluba u Saboru

Sabor je dobio prvi ženski klub u novijoj povijesti, formirale su ga Marijana Puljak, Dalija Orešković i Anka Mrak Taritaš.

Podsjetimo, umjesto Darija Zurovca (Fokus) u novi saborski Klub zajedno s Dalijom Orešković (Stranka s imenom i prezimenom) i Marijanom Puljak (Pametno) jučer je ušla Anka Mrak Taritaš (GLAS).

“Hrvatski sabor ima ženski klub, predsjedniku Sabora smo poklonile detalje da ukažemo na praksu poklanjanja, dali smo mu kemijsku da ovaj povijesni dan zabilježi”, rekla je Puljak.

“Čestitala sam Jandrokoviću jer će po nečemu ući u povijest, jer je za njegovog mandata formiran prvi ženski klub, poklonila sam mu butelju vina da to može proslaviti”, rekla je Orešković.

Očekivale su, kažu, da će dobiti buket cvijeća, ali nisu. Usto, pazile su i da ukupna vrijednost poklonjenih darova ne prelazi 500 kuna.

“Nama je ovo važno, dajemo važnost sudjelovanju žena u politici, otvorene smo i za druge koje će doći. U ime ženskog kluba poklonila sam mu dezodorans, dug je dan”, rekla je Mrak Taritaš.

Orešković je istaknula da je baš dobro da postoji protuteža, jer u predsjedništvu Sabora nema žena.

“Borit ćemo se za zastupljenost žena. Ugodno nas je iznenadilo što Jandroković nekad zna biti duhovit”, rekla je Orešković, prenosi N1.

Facebook Komentari