Butković najavio velike investicije, otkrio kada se može završiti nizinska pruga Rijeka – Zagreb

Ministar Oleg Butković u Dnevniku N1 televizije kazao je da je jedan od prioriteta njegovog ministarstva u novom mandatu “snažno restrukturiranje željezničkog sektora”, da su u pripremi velike investicije. Kazao je da namjeravaju provesti velike promjene i u zračnom prometu.

– Najviše nas muči Croatia Airlines, koja je i inače imala problema, a zbog koronavirusa stao je sav zračni promet – kazao je.

Rekao je da je ranije bilo jasno da ova aviokompanija dugoročno ne može opstati, zbog čega se tražio strateški partner, prenosi Jutarnji.

A onda je nastupila pandemija koronavirusa i to se zaustavilo. Oleg Butković smatra da će Hrvatska kroz “deveti ili deseti mjesec” imati rješenje za tu tvrtku koje će zadovoljiti Europsku komisiju.

– Možda spajanje nekih zračnih luka s Croatiom Airlines – naveo je jedno od mogućih rješenja.

Rekao je i to da se među onih nešto više od 22 milijarde eura što je na razini EU-a odobreno Hrvatskoj, sigurno znatna sredstva mogu iskoristiti za prometnu infrastrukturu.

U tom kontekstu, rekao je da njegovo ministarstvo priprema natječaj za cijelu dionicu nizinske pruge Zagreb-Rijeka, što bi bilo jako važno zbog lučkog prometa.

– Kako EU u ovom trenutku želi financirati nizinsku prugu, to je za nas svakako prihvatljivije od koncesije – kazao je Butković za N1.

Rekao je da taj projekt može biti gotov do 2027. godine.

Facebook Komentari