Zbog epidemiološke situacije morali su odgoditi koncert Željka Joksimovića u Opatiji

Popularni srpski pjevač Željko Joksimović (48) ipak neće u petak 24. srpnja nastupati na Ljetnoj pozornici u Opatiji. Obavijestio je to na svojim stranicama te na društvenoj mreži organizator Festival Opatija, pišu 24sata.

Napominju da će kupljene ulaznice vrijediti za novi datum, a oni koji žele povrat novca mogu ga ostvariti na mjestima gdje su iste i kupili.

– Iako je nastup Željka Joksimovića pravovremeno dobio sve potrebne dozvole i ispunjeni su svi epidemiološki uvjeti, danas smo primili obavijest od MUP-a da se privremeno ne dozvoljava ulazak u RH građanima trećih susjednih zemalja čime se i ulazak u RH više ne dozvoljava ni planiranom izvođaču i popratnom osoblju. Iz tog smo razloga prisiljeni odgoditi nastup Željka Joksimovića planiran za 24.7.2020. na Ljetnoj pozornici u Opatiji. Čim epidemiološki uvjeti to dopuste, u najkraćem mogućem roku, objavit će se zamjenski datum nastupa – objasnili su zbog čega su primorani odgoditi najavljivani koncert.

Zbog čega je organizator morao otkazati koncert pitalo se i Policijsku upravu Primorsko-goransku. Evo što su odgovorili.

– Slijedom pitanja, izvješćujemo kako je planirano održavanje koncerta organizator otkazao sukladno dosadašnjim Odlukama Stožera civilne zaštite o privremenoj zabrani prelaska graničnih prijelaza Republike Hrvatske, uvažavajući pritom upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, te uzimajući u obzir epidemiološku sliku u susjednim trećim zemljama. Naime, ulazak u RH na temelju izdane i važeće potvrde o prijavi rada nije dovoljan razlog temeljem kojeg bi se izvođačima i pratećem osoblju na području glazbene, scenske, plesne i drugih umjetnosti omogućio ulazak u RH, bez obzira na činjenicu posjedovanja negativnoga testa na SARS-CoV-2 – kažu iz primorsko-goranske policije.

Facebook Komentari