Sjajan video: Dečki iz Red Bulla zakrpali su bolid tik prije starta

Udario sam zid, vraćam se u pit stop, rekao je Nizozemac Max Verstappen (22) momčadskim kolegama iz Red Bulla kad je isprobavao mokru stazu Hungaroring samo 20-ak minuta prije početka utrke za Veliku nagradu Mađarske.

Na 12. zavoju proklizao je, razbio ovjes i prednji kraj bolida i počela je utrka s vremenom. Za takav popravak inače treba oko sat i pol, a to bi značilo – nema starta, nema ni bodova za Verstappena.

Pa ipak, Red Bull je uspio i pokazao kako momčadski rad može i naizgled neizvedivo. Pozvali su ga radijskom vezom na startnu poziciju i počeli popravljati. Prednji kraj, nos bolida, najmanji problem zamijeniti, ali ovjes? E, tu je bila frka.

– Mislio je da nema šanse da starta pa je zato krenuo u boks, ali vidjeli smo na televiziji da to nije tako strašno. Ipak, mehaničari su napravili nevjerojatan posao. Mislim da smo završili 25 sekundi prije nego što ga je morao pokrenuti za start. Znoj je kapao s dečki, nevjerojatno je bilo gledati što rade – rekao je šef Red Bulla Christian Horner.

Ne samo da je Verstappen uspio startati, nego je sa sedme startne pozicije, sa zakrpanim bolidom, osvojio drugo mjesto iza neprikosnovenog Lewisa Hamiltona.

– Nije baš počelo kako sam želio. Mehaničari su napravili sjajan posao i popravili bolid, zadovoljan sam što sam im mogao uzvratiti osvajanjem drugog mjesta – kaže Max.

Kad vam netko kaže da je Formula 1 pojedinačni sport, onda mu pustite ovu snimku.

Facebook Komentari