Nabava vlakova vrijedna milijardu kn: Žalbe poljske tvrtke produljile natječaj četiri mjeseca

HŽ Putnički prijevoz još je 17. veljače objavio natječaj za nabavu 21 novog elektromotornog vlaka vrijedan gotovo milijardu kuna. No iako je prvotni rok za dostavu ponuda bio 17. travnja ove godine, ponude još nisu pristigle u HŽ jer je rok za njihovu dostavu pomaknut više puta dosad. Najnoviji rok za dostavu ponuda je 8. kolovoza, piše Večernji.

A razlog zašto je rok za dostavu ponuda produljen za gotovo četiri mjeseca su – žalbe. Dosad su, naime, na natječajnu dokumentaciju i njene izmjene Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave (Dkom) na taj natječaj HŽ PP-a podnesene tri žalbe, a sve tri je podnijela poljska tvrtka Stadler.

Dvije žalbe Dkom je odbio, a jedna je uvažena. Posljednja poljska žalba na natječaj stiže početkom ovog mjeseca, i to zbog novog roka za dostavu ponuda. No Dkom vrlo brzo odbacuje i tu žalbu, ali to opet dovodi do novog roka za dostavu ponuda – 8. kolovoza.

HŽ Putnički prijevoz putem ovog natječaja procijenjene vrijednosti 978 milijuna kuna bez PDV-a nabavlja 11 gradsko-prigradskih i 10 regionalnih elektromotornih vlakova, a ta se nabava sufinancira iz fondova Europske unije sa 119,3 milijuna eura.

Facebook Komentari