Ispleo češnjakov vijenac dug 8 metara i težak preko 50 kila

Evo ispleo sam jednu stvarno veliku reštu (vijenac) češnjaka koji je bome i težak. Ako netko pogodi koliko sadrži glava, ja mu odmah poklonjam jedan vjenac od tri kilograma najljepšega češnjaka, 10 kilograma krumpira i isto toliko luka, pišu 24sata.

Češnjaka u tom velikom vijencu ima sigurno preko 50 kilograma, kazao je Dean Pamić Nefat, poznati poljoprivrednik iz sela Frančin iz okolice Pazina, a koji odnedavno svoje voće i povrće prodaje putem istoimena OPG-a. Neobičnu ponudu ako netko pogodi koliko rešta sadrži češnjaka stavio je na svoju Facebook stranicu, i potrebno je kazati da nitko nije pogodio.

Dean je ispričao kako je ove godine iz zemlje izvadio 1,5 tone češnjaka, a za isplesti ovaj mega vjenac trebalo mu je svega sat i pol vremena. U njemu je vezano točno 374 glava, a kada sve se skupa polegne na tlo, rešta je duga čak osam metara. Kaže nam da će uskoro napraviti još i veću, tešku 100 kilograma, a ovu sadašnju prodaje za 2000 kuna.

U šali veli da i sa tom manjom od 50 kilograma bit će te sigurni protiv vampira i drugih krvopija barem godinu dana. A može poslužiti i kao anti Kovid 19.

Facebook Komentari