HNK Zadar: Pinčić novi trener; Pinčić: Ništa ja nisam potpisao

Trener seniorske momčadi bit će Marko Pinčić (47), dok će njegov pomoćnik biti Josip Butić, stajalo je u priopćenju koje je medijima u utorak poslao novoosnovani Hrvatski nogometni klub Zadar, nasljednik Nogometnog kluba Zadar koji je na rubu gašenja, uz fotografiju trenera s predsjednikom Damirom Kneževićem, pišu 24sata.

I tu ne bi bilo ništa čudno da se prozvani Marko Pinčić nije nedugo potom javio portalu Sport023 i rekao kako to nije istina!

– U više navrata razgovarali smo o svemu, ali niti smo išta dogovorili niti potpisali – uvjerava Pinčić, koji je prošle sezone bio trener NK Zadar i nije mu po guštu što se događa na Stanovima.

– Koliko god sam prema bivšem NK Zadru imao ljubavi, toliko sam prema ovom novom programu HNK Zadra prazan. Jednostavno nisam mogao prihvatiti njegovu ponudu jer moje poimanje nogometa ide u potpuno drugom smjeru. To je za mene završena priča – rekao je sin legendarnog golmana, pokojnog Jakova Pinčića.

Pa kako je onda nastala fotografija čiji je autor Marin Kokić, direktor NK Zadra i – tajnik HNK Zadra?!

– Ona je plod slučajnosti – kaže Pinčić.

Pinčić i Butić ne žele sudjelovati u novom klubu koji vode isti oni koji su NK Zadar odveli prema stečaju, zbog čega klub nije dobio licenciju ni za Drugu HNL. A radi se o dugovanju prema bivšim igračima od oko dva milijuna kuna.

– Sigurno neću sudjelovati u novom klubu ako na njegovu čelu bude čovjek koji je došao u NK Zadar s namjerom da ga ugasi od prvog dana – rekao je Butić referirajući se na Kneževića.

Ostati neće ni Pinčić, a cirkus oko nogometa na Stanovima, stadiona na kojem su stasali Luka Modrić, Šime Vrsaljko, Danijel Subašić i Dominik Livaković, očito je još daleko od gotovog.

Facebook Komentari